Dessa hundar är en risk i vårt samhälle

Efter att Evas två hundar blivit attackerade och svårt bitna av en blandrashund av kamphundstyp vill hon nu att det skall införas ett förbud eller kontroll av denna typ av hundar, skriver GT.

De två hundarna attackerades i hundrastgården av en hundvalp som är en blandning mellan amstaff och amerikansk bulldogg. Den attackerande hunden vägrade släppa sitt grepp om Evas 13 år gamla hund. Tre personer försökte bända upp hundens käftar, då han äntligen släppte taget attackerade han Evas yngre hund, en valp på  5 månader.

Båda Evas hundar fick genomgå långa operationer, nu är rädslan stor att den äldre hunden inte kommer att klara sig. Det finns risk för inflammationer.

Efter att Eva gått ut med händelsen i media har hon fått motta hot och elakheter från ägare till hundar av ”kamphundstyp”! Trots hoten står Eva fast vid sina ord, att dessa hundar är en risk i samhället! Hon säger till media att detta inte var ett vanligt hundslagsmål, ”kamphunden” hade ingen avsikt att släppa sitt grepp om de hundar han attackerade.

Händelsen är polisanmäld men ingen förundersökning kommer att inledas då den attackerande hunden inte tidigare ålagts med koppeltvång eller att bära munkorg. Hundvalpen skall vara återlämnad till uppfödaren.

”Det är inte acceptabelt”Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 Responses to Dessa hundar är en risk i vårt samhälle

 1. Hejs,
  Allt är tydligen inte sagt i denna historia! Men det kommer nog,
  Här kan jag bjuda dig på lite trafik Suss. Notera att det även är NWT http://nwt.se/bengtsfors/2015/06/07/boxer-bet-ihjal-liten-spetshund

 2. Therese skriver:

  En nyhetssida/blogg ska vara objektiv. Ett sånt här oseriöst inlägg får mig att sluta läsa här iaf.

 3. Idisen skriver:

  Riktigt obehaglig händelse och jag lider verkligen med henne och hennes stackars hundar 🙁

  Helt sjukt att hon blivit hotad för att hon tycker att dessa hundar kan vara en risk i samhället. Det är ju sant ju. Och ännu konstigare är det att hundarna och ägarna hela tiden får en andra chans innan det blir några restriktioner. Borde vara nolltolerans så fort något sådant här händer.

 4. Birgitta Söderholm skriver:

  Det är inte hundens fel, utan ägarens fel om hunden gör utfall. Efter en attack, använd munkorg!! Hur svårt kan det vara. Ras har ingen betydelse tycker jag.

 5. dognewss skriver:

  Här kommer uppföljaren till artikeln vi skrivit om http://www.expressen.se/gt/efter-hundbraket-ar-langt-ifran-farlig-hund/

 6. Saffran skriver:

  Stora hundar gör stor skada – men är inte värre än små hundar för det.
  Tyvärr är det ju så att större hundar syns mer då de gör stor skada och att det nu också handlade om en ras som på detta är en av de raser som oftast får fel ägare gör ju att folk reagerar.

  Jag tror inte på ett förbud gällande raser, jag tror snarare ett förbud mot att vissa personer inte ska tillåtas ha vissa raser (eller hund alls). Inför istället tvång på hundkörkort för de raser som är mer krävande – som ex Kamphundar som inte är knähundar, utan arbetshundar som kräver mycket av sin ägare både mentalt och fysiskt.
  Samt skulle jag införa ett system där kennlar av krävande raser kunde kolla polisregister på blivande köpare och helt enkelt neka ALLA som har ett brottsregister.

  Det handlar om rätt ägare till rätt hund och inte om raser. Att dra alla hundar i en ras över en kant för att det finns puckon som inte fattar att de gett sig in på nått de inte kan hantera är bara sorgligt. Det är knappast hundarnas fel att ägarna inte vet vad de sysslar med.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.