Svenska husdjur har stort inflytande hemma

2015_Pet_Survey-Sweden

Houzz , världens ledande plattform för arkitektur, inredning och design, presenterar nu resultatet av en global undersökning med mer än 10 000 respondenter, däribland svenska djurägare. Undersökningen visar tydligt vilket inflytande husdjuren har i våra svenska hem och hur vi väljer att umgås med våra lurviga och olurviga kompisar. 

Nästan var tionde svensk djurägare i undersökningen (8%) låter sitt husdjur bestämma mest i hemmet, medan 4 av 10 (40%) uppger att bestämmanderätten är delad mellan husse/matte och husdjuret.

        Även om husdjur ses som människans bästa vän så är det ändå överraskande att så många helt låter husdjuret bestämma, säger Marcus Hartwall på Houzz.

Husdjurets inflytande i hemmet visas också genom att fler än 6 av 10 svenska djurägare (64%) ger husdjuren fri tillgång till möblerna. Nästen hälften av de svenska djurägarna (49%) låter också deras husdjur sova i samma säng som de själva. Motsvarande siffra bland tyskar och fransmän är 30%.

Inflytandets baksida

Tillgången till hemmets möblemang verkar dock ha en baksida. Trots det höga antalet som låter sina husdjur sova i samma säng, är det ändå 6 av 10 som uppger att hår och päls är den största utmaningen med husdjuret, följt av smuts och lukt.

Slitaget som husdjuren orsakar leder också till att vi renoverar mer om vi är husdjursägare. Mer än en tredjedel (38%) av de svenska hund- och kattägarna har genomfört renoveringar de senaste två åren på grund av djuren och det vanligaste är att man har gjort om i trädgården.

Glädjespridare

Men framförallt är husdjuren en källa till glädje. Hela 86% av de svenska djurägarna anser att husdjuret gör dem glada och 85% anser att husdjuret skapar trivsel hemma. Och det handlar inte bara om husse och matte. 77% uppger att husdjuret faktiskt gör hela familjen glad.

        Vi har länge vetat att husdjursägare använder Houzz som källa till inspiration för projekt i hemmen och den här undersökningen gör det ännu tydligare vad de värdesätter och behöver när de ska renovera hemma, säger Marcus Hartwall.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Svenska husdjur har stort inflytande hemma

  1. Sofia skriver:

    Ja det kan jag skriva under på 🙂

  2. Anna N skriver:

    Verkligen! Så är det i mitt hem 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.