Dejtingapp hjälper hundar att hitta rätt ägare

Att hitta rätt ägare till en hund är svårare än många tror, enligt undersökningar visar det sig att 70% av alla hundar byter ägare under sin livstid.

PawsLikeMe har tagit fram en app som liknar en dejtingapp för människor, bakom de nystartade företaget pawslikeme står Elizabeth Holmes och veterinärer och en socialarbetare som inriktat sig på psykologi.

Appen är främst till för familjer som letar ett nytt hem för sin hund eller för hem för övergivna hundar. Grundaren menar att alla hundar har en personlighet precis som alla djur har som är individuell och som sträcker sig längre än de egenskaper en viss hundras har. Detta utnyttjar man i sin app då man matchar rätt hund med rätt ägare.

Även om det aldrig går att garantera en 100% träffsäkerhet så menar grundaren att med hjälp av appen så hittar allt fler hundar det perfekta hemmet.

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.