Hundar illa behandlade under flygresa

marc

Foto: Marcs fb sida

Artisten Marc ”XLNT Marc” Linnér som idag är hundinstruktör och tävlar mycket med sina afghanhundar, fick en minst sagt omtumlande flygresa med flygbolaget Norwegian. Hundburar vältes omkull och transporterades upp och ned.

marc2 marc3marc4

Foto: Marc privat

Marc berättar för Aftonbladet i en intervju:

Det var en ren slump att jag såg min ena hundbur upp och ner och min hund sitter i. Och personalen på flygplatsen i Budapest håller på och kastar runt den och stöter i min andra bur också. I den ena buren sitter en valp på 8 månader som flyger för första gången. Hundarna ska ju egentligen överhuvudtaget inte hamna på bagagebanden, utan lämnas ut vid Oversized luggage.

marc1

Marc skriver på sin facebook sida med vädjan till alla vars hundar blivit dåligt behandlade under flygresor:

HALLÅ ALLA HUNDMÄNNISKOR! UPPMANING!
ALLA SOM VARS HUNDAR OCKSÅ BLIVIT ILLA BEHANDLADE UNDER FLYGRESAN, OAVSETT VILKET FLYGBOLAG NI REST MED & OAVSETT DESTINATION!

Många av er har delat era berättelser här på min sida, copy-paste det som ni skrivit & skicka till adressen nedan, men jag vet att vi är många fler som blivit drabbade på olika sätt.
Nu så har jag försökt att få med SVENSKA KENNELKLUBBEN i ett gemensamt samarbete i att trycka på Flygbolagen för att kunna få till en förändring av hanteringen av våra hundar vid flygning.
Jag har talat med Hans Rosenberg på SKK som i sin tur hört sig för med andra i ledningen.
Han vill att ni mejlar honom er historia (kortfattat) inkl. eventuella bilder & filmer.
Skriv gärna kort med om vad förslags anmälan ni gjorde vid tillfället (om ni gjort det) och vilket ansvar, om något flygbolaget tagit.
E-mail adressen är: hans.rosenberg@skk.se

DET HÄR ÄR SUPERVIKTIGT ATT NI GÖR SÅ FORT SOM MÖJLIGT & DELA DET HÄR GÄRNA MED, på alla kanaler & vänner som ni bara kan.

Jag har kontakt med flera Journalister som bara väntar på att jag(förhoppningsvis) skall komma hem till Sverige igen på Onsdag.
Och min förhoppning är att jag tillsammans med SKK i ryggen skall kunna ha skickat ut en Press release innan dess där vi kräver att Flygbolagen måste ändra sina rutiner & kommunikationer med både Flygplatserna & de som hanterar våra hundar efter det att vi FAKTISKT betalat för & lämnat över våra hundar i DERAS VÅRD.
Samt även inbjuder till samtal till både Press & Representanter från de olika Flygbolagen.

Nu kör vi! Tillsammans är vi starka! ♡Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundar illa behandlade under flygresa

  1. Pingback: Så har det hänt igen hos Norwegian – hundburar omkullvälta |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.