Kennel får sitt tredje föreläggande – klarat sig undan böter på 133 000 kr

Under de tre år som en kennel haft sin verksamhet i Laholms kommun har kenneln haft 4 besök av Länsstyrelsen och varje gång har samma brister funnits. Kennelägaren har tidigare lyckats undvika att betala de böter på 133 000 kronor som han ålagts, genom att skriva över kenneln på sin fru.

De brister som finns på kenneln är att paret håller fler hundar än de har tillstånd för, de föder upp för många kullar årligen, hundarna har inte tillgång till dricksvatten, tikarna som har valpar har inte tillgång till torrt liggunderlag, hundarna rastas för sällan och rastgårdarnas miljö är inte tillfredsställande för hundarna.

Så här långt har paret klarat sig undan böter och troligen lyckas de igen, för vid senaste kontrollen hos paret skall mannen ha hävdat att sex av hundarna har överlåtits på en man i Halmstad.

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kennel får sitt tredje föreläggande – klarat sig undan böter på 133 000 kr

  1. Birgit skriver:

    Fått info gällande detta fall. Ägaren är omgift. Föder upp fina hundar. Lst har gått in med polis. Man hotar nu från andra myndigheter att ta barnen. Ännu en tragisk historia i vårt land. Gällande böter. Troligen inte böter utan avgifter gällande besök, omhändertagande. Böter utfärdas efter dom i tingsrätt.

  2. Pingback: Kennelägare måste betala 33 000 kronor i vite |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.