Ledarhund istället för kryckor

Bella Burton från USA, är 11 år gammal och lider av en sällsynt och obotlig sjukdom, Morquio som försvagar hennes ben. 

Bella har tvingats använda kryckor för att kunna gå men sedan hunden George kom in i Bellas liv så förändrades allt. Bella kunde säga hej då till kryckorna och tar sig idag fram med hjälp av ledarhunden, som också blivit Bellas bästa vän.

Fakta: Morquios sjukdom (MPS IV) är en ärftlig sjukdom som tillhör sjukdomsgruppen mukopolysackaridoser (MPS-sjukdomar). De är sällsynta ämnesomsättningssjukdomar som beror på en brist på olika lysosomala enzymer, ämnen som deltar i nedbrytningen av olika substanser i kroppen. Sjukdomen leder till att det ämne som normalt bryts ner av enzymet ansamlas i kroppen och skadar olika organ

Mycket speciella band mellan Bella och hennes ledarhund George

vetzoologga


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.