Forskning visar – en hund gör ditt barn lyckligare

dogne

Forskning visar att det kan vara mycket bra för familjen att skaffa en hundvalp till barnen. Särskilt för oroliga och blyga barn, som inte tycker om att vara ensamma hemma spelar en hundvalp en betydande roll.

Då jag var liten hade jag bara en enda önskan och det var att få en alldeles egen hundvalp, en alldeles egen bästa vän.  Jag tror att många barn känner precis likadant och nu har forskare i USA kommit fram till att en hund i familjen minskar oro och ångest hos barn.

Detta tror man att beror på att barnen prioriterar ett husdjur som viktigare än mamma eller pappa då barnet söker tröst och vill ha någon att ”prata” med. Barn har mycket lätt för sig att prata med en hund medan det kan vara svårare att prata med en vuxen person.

Tidigare har man redan kunnat påvisa att en hund i familjen minskar astma och allergier. Det är också bevisat att gosa med en hund frigör hormonet oxytocin som är en signalsubstans som minskar stress och aggressioner och sänker halterna av stresshormonet kortisol.

Here’s a Reason to Get a Puppy: Kids With Pets Have Less Anxiety

Pet Dogs and Children’s Health: Opportunities for Chronic Disease Prevention?

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.