Glada Vappen – Trevlig Valborg

struvor1vappen1

Struvor och mjöd            munkar och mjöd

I Finland på Vappen eller Valborg som det kallas i Sverige och Första maj, firar man ordentligt, man äter den finska varianten av struvor, flottyrkokta bakverk (tippaleivät), som inte har den minsta likhet med det man kallar ”struvor” i Sverige. Man dricker hemgjord mjöd en jäst dryck gjord på socker o vatten, citroner och russin (sima på finska).

dog20balloons1

Man viftar med ”majvippor” och sjunger studentsånger. Då jag bodde i Finland pyntade vi hemma med serpentiner och ballonger för att skapa feststämning. På kvällen åkte vi in till stan och där var det karnevalsyra,gatorna var fyllda med försäljare som sålde roliga hattar, lösnäsor, partytutor o annat krimskrams samt heliumballonger, som var ett måste för varje barn. Sent på kvällen eller natten åt vi kokt knackkorv (liknar långa prinskorvar med tunt ”skal”) och potatissallad, det var med andra ord en riktig fest.

vippamaj1

Majvippa

Ta hand om Er och hundarna i helgen!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Glada Vappen – Trevlig Valborg

  1. yorkielove skriver:

    Glad Valborg:)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.