Grevinnan på Tjolöholms slott och Kennel Black Orange’s

ADODNEWS

Bilden föreställer hundar från Kennel Black Orange’s tillsammans med nutidens Grevinna som lånat kläder ur slottets arkiv. Bilderna tagna inne på Tjolöholms slott år 2013

I Hundsport Special Nr1 var det ett väldigt fint reportage om Grevinnan på Tjolöholm. I år igen har Kennel Black Orange’s, som enda Pomeranian kennel i Sverige, den stora äran att få visa upp och representera rasen Pomeranian på Tjolöholms Slotts årliga Skördefest, den 1-2 oktober 2016, reservera helgen redan nu.

ADOGNEWS1

Grevinnan Blanche bonde år 1916 med sina berömda Dvärgspetsar
Det kommer en skriftlig inbjudan varje år i maj, där man bjuder in kenneln till skördefesten.

Det är en drömlik oförglömlig helg, att som enda Pomeraniankennel i Sverige få visa upp sina hundar på Tjolöholms Slott nästan ett sekel efter att Grevinnan Blanche Bondes Dvärgspetsar sprang omkring på godset. Det är även en historisk händelse för rasen Pomeranian. Kennel Black Orange’s har en egen rasmonter där fem hundar visas upp för besökare, första året gick hundarna även på catwalken tre gånger per dag samtidigt som en 15 minuters lång raspresentation hölls från scenen. Dvärgspetsarna är ett mycket uppskattat historiskt dragplåster till Skördefesten, Det har stått att läsa om dem både i Göteborgsposten, Hallands Nyheter och Hallandsposten innan evenemangen.

ADOGNEWS3

Grevinnan Blanche Bonde på Kennel Tjolö på Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun, startade i början av 1900 talet uppfödning av Pomeranian (eller Dvärgspets som det hette på den tiden). Grevinnan var den första uppfödaren i Sverige att importera rasen från England, hon födde framförallt upp svarta Dvärgspetsar. Grevinnan födde upp flertalet Champions och var mest framgångsrik med sina spetsar under 1920-talet. Grevinnan var förtjust i hundar och redan år 1924 kom hon att bli den uppfödare som tog in den första Cairn terriern till Sverige, det var en tik vid namn Tincy of Gleidmir och den importerades från Storbritannien.

Pomeranian hundar från Kennel Black Orange’s är de enda hundar som fått besöka slottets alla salar och springa inne i de historiska rummen där Kennel Tjolös Dvärgspetsar engång sprang, läs mera här

Grevinnans föräldrar James Fredrik Dickson och Blanche Dickson, hade båda sitt ursprung i Skottland, därav inspirerades de att bygga det fantastiska slottet Tjolöholm, med engelsk karaktär. En av Skandinaviens vackraste byggnader och den mest spektakulära under sin tid. Tjolöholms slott är ett av Västsveriges största turistattraktioner, även Skördefesten drog besökare från övriga Europa. Läs om slottets historia här

ADOGNEWS2

Grevinnan Blanche Bonde

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Grevinnan på Tjolöholms slott och Kennel Black Orange’s

  1. Pingback: Träffa Kennel Black Orange’s på Tjolöholms slotts skördefest 7-8 oktober | Sveriges Sötaste hund

  2. Pingback: Träffa Kennel Black Orange’s på Tjolöholms slotts skördefest 7-8 oktober |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.