Hund dog vid bilolycka – ägaren misstänkt för brott

En mastiff på 70 kilo som vid tillfället var på prov hos en man, slet sig och blev överkörd och dog vid olyckan, nu misstänks ägaren för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter. Mannen som förfogade över hunden vid tillfället anses bara vara ett vittne.

Det var i natt som polisen fick in ett arm om att en bil krockat med en hund på Yttre ringvägen, i närheten av trafikplats Lockarp. Hunden som vid tillfället var på prov hos i ett tilltänkt nytt hem hade slitit sig och förorsakade olyckan. Hunden avled av sina skador.

Eftersom hunden varit så kort tid och bara på prov i det nya hemmet så är det ägaren som får stå till svars för den inträffade olyckan. Bilen fick omfattande plåtskador vid kollisionen med den stora tunga hunden.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.