Snorkling kan vara grässtrå i halsen

Hunden drar djupt efter luft, snorklar med näsborrarna och spänner sig som en båge i ryggen, hunden tycker det känns allmänt obehagligt och får problem med andning till och från. Det kan vara ett grässtrå som fastnat i nosen eller svalget.

Flera vänner har haft samma problem, där hunden har kippat efter luft och man vid första eftertanke kan misstänka, noskvalster, Trakeakollaps, kennelhosta, förkylning, virus  eller Tonsillit. Så har det visat sig att det istället ”bara” varit ett grässtrå som vikit sig dubbelt och fastnat uppe i svalget/nosen på hunden.

Man kan försöka ge hunden knäckebröd, kokt sparris eller annat strävt att äta, om grässtråt sitter väldigt långt ned så kan det i bästa fall lossna med dessa metoder.

Men i värsta fall så måste man åka in till veterinär och söva ned hunden för att sedan gå ned i svalget och se om det sitter något där. De har hänt att på större raser har det suttit andra föremål så som en trädpinne som orsakat samma symptom.

Det är inte alltid lätt att se grässtråt, om det till exempel sitter högre upp i nosen så kan det vara mycket svårt att se på små raser. Att få hunden att nysa kan vara ett sätt att få ut de främmande föremålet.

Flera hundar har varit inne hos Lerums Djurklinik för att avlägsna grässtrå från svalget/nosen.

lerum-2-rader-text-stor

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s