Stor ökning av insmugglade hundar

Stor ökning av insmugglade hundar, nu vill Jordbruksverket stoppa insmugglingen genom mera information. Jordbruksverket har haft drygt 190 ärenden redan i år jämfört med runt 250 per år de senaste åren. En markant ökning. I början av året var det ett större antal hundar per ärende. Det finns ett antal där det kom in tio, 15, 20 hundar på en gång.

Det är för det mesta Tullverket som upptäcker hundar som tas in illegalt i Sverige på olika sätt, ibland i lådor i lastbilar med liten tillgång till mat och vatten. Jordbruksverket beslutar om exempelvis avlivning eller isolering.

I år har myndigheten hittills fått in 191 ärenden, jämfört med de senaste åren då det i snitt legat runt 250 per år. Inräknat är både katter och hundar men katterna är få och det är bara hundarna som ökar, skriver SverigesRadio.se

Undvik smuggeldjur när du skaffar hund!

Risk att de för med sig smitta

Alltför många köpare är helt ovetande om att de har blivit lurade ända tills de besöker veterinären för första gången och blir tillfrågade om djurets bakgrund och köpehandlingar. Dessutom vet inte många att det är straffbart att köpa en insmugglad hund. Om du är osäker så be din veterinär hjälpa dig att kontrollera alla dokument innan du köper en hund, text från Jordbruksverket

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebDOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.