Hundar dog i solvarm husbil – ägarna åtalas

chynn

Ett par i 30-års åldern lämnade två utställningshundar och en valp i husbilen medan de shoppade i Falkenberg. De vuxna hundarna dog senare på grund av att de varit instängda i den övervarma husbilen, nu åtalas ägarna.

Paret säger att bilen stod i skuggan och det regnade då de lämnade hundarna i husbilen, men hettan steg hastigt och hundarna mådde väldigt dåligt då ägarna kom tillbaka efter en timme. Ägarna gjorde försök att kyla ned de medtagna hundarna med vatten och blöta kläder, de uppsökte veterinär och hundarna lämnades in på Hallands djursjukhus.

Hundarna fick intensivvård men trots det dog de vuxna hundarna på grund av överhettningen. Hundarna hade symptom så som mental påverkan och den ena hade blodig diarré. Valpen visade inga tecken på att den mådde dåligt.

Ägarna åtalas för djurplågeri, om de döms är ett sannolikt straff böter, då det inte finns uppsåt att göra hundarna illa. Enligt ägarna gjorde de allt för att skydda sina hundar och hade kollat en vädersajt för att veta hur vädret skulle bli under dagen men trots de lovat regn blev det varm och soligt.

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebpn45rd

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundar dog i solvarm husbil – ägarna åtalas

  1. Pingback: Hundar dog i solhet bil – ägarna frias |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.