Nio årig tvist om vem som äger hunden

kopeavtal-skk

För nio år sedan såldes en tävlingshund till en för uppfödaren bekant person, senare skulle detta visa sig bli en lång rättsprocess som äntligen har kommit till sin ända.

Vid något skede drabbades köparen till hunden av dålig hälsa och då togs hunden omhand av uppfödaren, som senare hävdade att det finns ett avtal som säger att hen köpte tillbaka hunden år 2011. Köparen i sin tur svarade med att dra uppfödaren inför rätta.

Tingsrätten gick helt på köparens linje, medan hovrätten i sin tur anser att uppfödaren är den rätte ägaren. Ärendet har överklagats men Högsta domstolen tar inte upp ärendet till prövning, vilket innebär att hovrättens dom står fast.

En segdragen tvist som visar att man aldrig aldrig skall lämna ifrån sig sin hund utan giltigt avtal på överlåtelsen!

Det samma fick DOG NEWS grundare erfara för 15 år sedan, som ni kan läsa här  där slutsumman av tvisten stannade på 360 000 kronor och trots att köparen vann i alla rättsinstanser vägrade uppfödaren att returnera hunden. Hunden återfanns inte ens med kronofogdens hjälp.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.