Regeringen utreder de enorma priserna hos veterinärerna

Nu ska veterinärernas stora prisskillnader utredas.

Ida Tjörnhagen äger den åtta månader gamla hunden Kotte. Hans sista mjölktänder har inte lossnat som de ska, och därför behöver de tas bort av en veterinär. Men när Ida började ringa runt till olika kliniker fick hon dramatiskt skilda priser. En mindre djurklinik i grannkommunen ville ha 2500 kronor för ingreppet medan en annan sa att det skulle kosta mellan 10 till 15 000 kronor, se hela nyhetsklippet på TV4 här.

År 2016 skrev Dognews.se en artikel om exakt samma sak, om den otroliga prisskillnaden mellan klinikerna då man drar ut mjölktänder.

Evidensia tar ca 7000 kr för att dra ut mjölktänder på en valp medan en privatklinik tar 1500 kr för samma ingrepp? En hundägare bokade tid hos Evidensia, fick ett kostnadsförslag på ca 7000 kr för att dra ut ex antal mjölktänder på sin hundvalp. Hundägaren kontaktade uppfödaren som höll på att få en chock, det mesta uppfödaren någonsin betalt för att dra ut mjölktänder var 2570 kr. Normalt har hen betalt ca 1500 kr för samma ingrepp.

Nu kräver riksdagsledamoten Michael Rubbestad (SD) att det görs en statlig utredning där man undersöker möjligheterna att reglera kostnaderna för djursjukvård och inför ett sorts kostnadstak.

Motion om djurförsäkringar

För att säkerställa att inte fler djur än nödvändigt skall behöva avlivas i de fall äga­rens ekonomi inte tillåter den vård som krävs behöver frågan om ett kostnadstak för veterinärvårdskostnader utredas vidare, anser Michael Rubbestad. Även ett förslag i motionen är att staten bekostar en del av självrisken för djurförsäkringar.

I ett fall som granskats av TV4Nyheterna nästan fyrfaldigas fakturan när veterinären fick veta att djuret var försäkrat.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #veterinär #veterinärklinik #försäkringsbolag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Regeringen utreder de enorma priserna hos veterinärerna

  1. Ja, det är hutlösa priser. Jag har inte råd att gå vidare i utredningen av min katt (oförsäkrad) Första undersökningen med provtagning kostade 3000 +. Det blir tyvärr avlivning, missen är 14 år och jag fattigpensionär. Moms på veterinärråd är inte juste heller!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.