Microchip försvinner ur hundens kropp

microchip

Det händer att hundvalpar som har chippats av veterinär inte har kvar sitt chip då de kommer till veterinären för sin nästa vaccin.

Det är vad vi erfarit inte ovanligt att det sker, att uppfödaren chipmärker sin hund hos veterinär eller annan person och sedan då valpen kommer in till veterinären så har microchipet försvunnit. Det chip vi skriver om satt verkligen i valpen, veterinären kollade med chipläsaren och allt var som det skulle men 4 veckor senare hittades inte valpens chip.

Valpen fick ett nytt chip och uppgifterna ändrades hos Svenska kennelklubben samt försäkringsbolaget.

Det händer också att ett chip kan fastna kvar i själva chipsprutan eller så kan det vara så att det aldrig funnits ett chip i just den märkare man använt sig av.

Så om ni skall resa utomlands kolla så chipet sitter på hunden innan ni åker.

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Microchip försvinner ur hundens kropp

  1. Inger skriver:

    Vet en hund som köptes som valp från Åland till Sverige och vid 1 års vaccinationen så hade chippet delat sig/gått av, var alltså på två ställen.
    Även en hund som inte hade chippet vid 12 veckors vaccinationen, samma veterinär som chippat hunden skulle vaccinera så dom misstänkte att chippen inte kom in i hunden utan blev kvar i pälsen för det lästes av efter märkningen och fanns då där, så den hunden fick ju märkas om.

  2. Anja Aslaksen skriver:

    Hm Min hund har nå fått 2 chiper som har forsvunnet iløpet av 2 uker 🙁 Mat tilsynet i Norge foreslår og operere den inn ?? -men om hunden av støter den , kommer den vel enda lettere ut av et operasjonssår ?? 😛

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.