Polisen VARNAR för oseriösa annonser om hundvalpar på Blocket

blockettransparent blocketlogga

Polisen går nu ut med en varning gällande annonser av hundvalpar som i perioder florerar på Blocket. Vi vill ringa i en varningens klocka för den som vill bli hundägare via annons på Blocket och lockas av att priset är lägre. Om priset är betydligt mycket lägre kan det vara så att hunden blivit insmugglad.

Låter annonsen för bra för att vara sant då är det så också – KÖP ALDRIG HUNDVALP på annons från Blocket eller säljsajt utan att träffa mamman till valpen hemma på en kennel!

En ung kvinna fick bittert erfara att man aldrig skall köpa hundvalp utan att träffa valpens mamma hemma på en kennel. Hundvalpen kvinnan köpte tvingades avlivas bara kort efter att valpen flyttat hem till kvinnan.

Kvinnan hittade en annons på Blocket med en hundvalp som var betydligt billigare än den skulle varit om hon köpt den från en kennel. Kvinnan bestämde träff med säljaren på någon plats i Malmö, dit en 27-årig man kom med hundvalpen och veterinärbesiktningsintyget.  Mannen sa att han glömt valpens vaccinationsintyg hemma men de skulle han sända till kvinnan senare.

Kvinnan köpte den söta valpen, men då hon senare kontaktade mannen för att få vaccinationsintyget så hade mannen gått under jorden. Det visade sig också att valpen var chipmärkt i Bulgarien och att den tagits in till Sverige på olagliga vägar. Nu stod kvinnan inför valet att avliva valpen eller låta den stå i en dyr karantän. Valpen avlivades, skriver 24malmö

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.