Premiär för Pälspodden

palspodden

Nu lanserar Agria Djurförsäkring en podcast för alla djurägare som vill lära sig mer om djurhälsa. Pälspodden blandar vetenskapliga rön med praktisk erfarenhet om hur du kan hjälpa din häst, hund eller katt att hålla sig frisk. Ladda ned första avsnittet redan idag. 

Agria har under många år finansierat stor del av den vetenskapliga forskning som görs på häst, hund och katt för att öka djurens välbefinnande och hållbarhet. Stödet sker i samarbete med Agria och SKK Forskningsfond och Stiftelsen Hästforskning.

– Nu vill vi göra forskningsresultaten mer tillgängliga och tillsammans med forskarna sprida de senaste rönen till djurägare som vill vara pålästa och ligga steget före, säger Pernilla Melander, kommunikationsansvarig på Agria Djurförsäkring.

Konceptet är enkelt – Pälspodden bjuder in dem som vet mest om det aktuella ämnet. Forskaren och en side-kick från djurvärlden vänder och vrider på frågor och svar tillsammans med programledare Emma Bergkvist. Emma jobbar på Agria och har hunnit med att äga häst, hund, katt, lamm, kanin – hon vet vilka frågor djurägare funderar över.

– Vi blandar forskarrön med praktiska tips som enkelt kan omsättas i vardagen av varje djurägare, säger Emma Bergkvist, programledare för Pälspodden.

Den 13 september kör Pälspodden igång. Det första avsnittet gästas av Fredrik Steen och Sveriges mest ansedda forskare på djurens tandhälsa, Ann Pettersson från SLU. Hur ofta ska man borsta tänderna på katten, varför är tennisbollar farliga för hundar och hur ser man att djuret har tandvärk? Pälspodden ger svar på det och mycket mer. Under hösten kommer ett avsnitt i månaden med inbjudna experter, forskare och side-kicks.

Pälspodden produceras i samarbete med Greenhill Relations.

Lyssna på Pälspodden – viktiga samtal för oss som älskar djur
agria.se/pälspodden

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.