Blev nästan ihjälbiten av hundar – nu vill hon hjälpa andra

Elin blev nästan ihjälbiten den 15 april 2012, då två hundar attackerade henne och några andra ryttare, hundarna avlivades efter attacken men Elin har fått ärr för livet. Nu vill Elin använda sina erfarenheter för att hjälpa andra som är rädda, både nybörjare och erfarna ryttare. I dag jobbar hon med att få igång sin hästverksamhet hemma på gården.

Hundattacken har gett henne fula ärr som aldrig går bort och en nervskada i ansiktet, som kan bli permanent.

Jag såg att det sprutade blod från halsen rakt upp över ögonen. Där någonstans förlorade jag medvetandet. En man, boende i huset bredvid, kommer till hennes undsättning och lyckas skrämma bort hundarna. Hade inte han räddat mig så tror jag att jag hade dött. Det var ju väldigt, väldigt starkt av honom att kunna göra en sådan sak, säger Elin till Sveriges radio.

28-åriga Elin blev biten i ansiktet, en 66-åring fick ryggskador och en 12-åring chockades. Hundarna dök plötsligt upp och började jaga hästarna som skenade. Den yngsta ryttaren kastade sig av hästen och chockades, dels av fallet men också av att se hur 66-åringen kastade sig av hästen med ryggskador som följd.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Blev nästan ihjälbiten av hundar – nu vill hon hjälpa andra

  1. LIV skriver:

    Vilken tur att hon vill använda sin erfarenhet och hjälpa andra

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.