25 % av djurägarna oroar sig över sjukdom

agriasjukdom

Vem går ut med hunden om du blir sjuk? Och vem fyller på kattens matskål? Var fjärde hund- och kattägare oroar sig över att bli sjuk eller drabbas av fysiska begräsningar som innebär att de inte kunna ta hand om sitt husdjur. Det framgår av en undersökning som Agria Djurförsäkring låtit göra. 

Djurägarens största oro handlar om att inte kunna sköta djurens vardagsbestyr som dagliga promenader, matrutiner och pälsvård. Samtidigt funderar en av tio över hur ekonomin påverkas av en eventuell sjukdom och risken att hundens eller kattens försörjning drabbas.

Hela 93 procent förlitar sig dock på att någon annan familjemedlem, granne eller vän kan ställa upp som djurvakt i ett akut läge. Ett tips kan vara att komma överens med släktingar och vänner om hjälp i god tid.

– Oron är förståligt särskilt med tanke på att många i Sverige lever i enmanshushåll och kanske inte alltid har släktingar och vänner i närheten, säger Patrik Olsson, chef för affärsområde smådjur, Agria Djurförsäkring.

Hela 18 procent säger sig ha erfarenhet av att hälsotillståndet är så nedsatt att de inte varit kapabla att ta hand om sitt djur. I undersökningens öppna svarsalternativ finns kommentarer som visar tydliga tecken på oro, exempelvis:

”Att de vänner som lovat passa djuren är bortresta just när man behöver deras hjälp”

”Att jag blir sjuk eller dör och mina hundar svälter och törstar ihjäl eftersom ingen kommer att hitta mig i tid”

Undvik att hamna i en svårhanterad situation genom att:

–          Prata med släktingar och vänner om hjälp i god tid – säkra med ett par olika kontakter

–          Se över ditt försäkringsskydd, en trygghetsförsäkring som ersätter för hund- eller kattpensionat kan lösa problemet

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundblogg


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.