Hälften av hundarna ensamma hemma dagtid

ifhemma

Hälften av hundägarna lämnar sina hundar ensamma hemma under dagtid, enligt en ny undersökning från försäkringsbolaget If. Sju procent av hundarna går på hunddagis.

Att veta vad man ska göra av hunden medan man ska gå och arbeta kan vara en utmaning för många hundägare. Enligt en undersökning från försäkringsbolaget If är den vanligaste lösningen att lämna den ensam hemma på dagtid – 46 procent svarar detta.

–En del hundägare arbetar hemma eller kan ta med sig hunden till arbetsplatsen, men det är långt ifrån alla hundägare som har den möjligheten, säger Caroline Uliana, informationschef på If.

Den näst vanligaste lösningen enligt undersökningen är att lämna hunden hos någon annan eller anlita en person som tar med hunden ut på promenad – en tredjedel svarar att de lämnar hunden hos dagmatte, på hunddagis eller låter den tas omhand av en person som kommer och går ut med hunden under dagen.

– Om ingen i familjen har möjlighet att komma hem till hunden under dagen, kan det vara bra att hitta alternativ. Kanske någon student som pluggar hemma dagtid vill ha ett extrajobb, eller en pensionerad granne skulle tycka att det vore roligt med lite sällskap, säger Caroline Uliana.

Kort fakta

Hundar är flockdjur som behöver närhet och gemenskap. De har svårt för ensamhet och ska inte vara utan sällskap för länge. Enligt svensk lag är det förbjudet att lämna en hund ensam hemma längre än sex timmar.

Var är hunden/hundarna när ingen är hemma på dagtid?
Ensam(ma) hemma 46%
Hos dagmatte 12%
Tas omhand av en ”Dog walker”, det vill säga en person som tar ut hunden på promenad 12%
På hunddagis 7%
Annat 23%

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 21 oktober – 2 november 2015 har sammanlagt 3955 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18+ i Sverige”. 825 svarade att de har hund.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundblogg



Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hälften av hundarna ensamma hemma dagtid

  1. Goldenstray skriver:

    Källa på att det är svensklag? Eftersom det enligt Jordbruksverket endast är en rekommendation. Tänker bara på vart ni fått den infon ifrån.

  2. Torbjörn skriver:

    Om man har två hundar då eller en kattockså?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.