Låt Annika Ulltveit-Moe få fortsätta det hon är Bäst på – bedöma hund

annikaharald

Foto: Privat

Det är med stor sorg och vemod en hel hundvärld ser på hur exteriördomare Annika Ulltveit-Moe blir straffad för livet av Svenska kennelklubben, för ett misstag av dubbelbokning, ett misstag som kan ske oss alla.

Exteriördomare Annika Ulltveit-Moe gjorde misstaget att under sin 32-åriga långa domarkarriär, dubbelboka sig 3 gånger, vilket SKK bestraffar med att frånta henne hennes domarlicens och hon får aldrig döma hund mera. Det är ett alldeles för hårt straff för något som SKK istället borde tillhandahålla ett bättre redskap för till sina domare tex digital kalender så ingen domare kan dubbelboka sig till två hundutställningar samtidigt.

Nästan 1000 personer har redan visat sitt stöd för Annika genom att skriva under en lista som skall lämnas över till SKK och FCI i förhoppning om att beslutet skall omprövas och Annika åter få göra det hon är bäst på, döma hundar.

SKRIV UNDER PÅ LÄNKEN HÄR

(då du skriver under får du tillsänt dig ett email med en länk som du måste godkänna för att underskriften skall vara giltig)

En av Europas största kvinnliga hundprofiler har stängts av permanent av Svenska Kennelklubben att bedöma hund, eftersom hon oavsiktligt accepterat flera inbjudningar vid samma tidpunkt. Även om detta är en oacceptabel handling för en domare  känner vi undertecknade att det är en skam och fruktansvärd förlust för hundvärlden att förlora en sådan kunnig domare som har ägnat hela sitt liv åt hundar.

Hon är en av de mest efterfrågade domare och har bjudits in över hela världen att döma sedan 1984.

Annika är väldigt professionell och kunnig med utmärkta ringförfarandet och alltid snäll och rättvis för både utställare och deras hundar!

Det skulle vara en tragisk förlust att förlora en sådan passionerad domare.

Några kommentarer från de som skrivit under:

 • Att förlora en så erfaren domare för en oavsiktlig logistik misstag är oacceptabelt!

 

 • Jag stöder Annika eftersom jag känner till hennes skicklighet och kunskap om hundvärlden som en internationell domare. Hon är väl respekterad över hela världen, beslutet är orättvist av Svenska Kennelklubben .

 

 • Det är en stor skam och förlust för hela hundvärlden om Mrs Ulltveit-Moe inte får hennes licens att döma tillbaka. Hon är mycket respekterad över hela världen, min idol och mentor som en hund domare.

 

 • SKK:s system för bestraffning av den som bryter mot regler har definitivt tappat all vett och sans och känsla för vad som är rimligt. Gör om och gör bättre!

protest

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

11 svar på Låt Annika Ulltveit-Moe få fortsätta det hon är Bäst på – bedöma hund

 1. Torbjörn skriver:

  Alla kan råka ut för att oavsiktligt dubbelboka sig eller kanske tacka ja till en inbjudan för att sedan få ett ”roligare” uppdrag som man hellre vill ta. Det är mänskligt. I det läget kontaktar man arrangören och försöker lösa situationen, det brukar de flesta gå med på.
  Vad man INTE gör är att sjukanmäla sig till det första uppdraget dagen innan så arrangören står där med extrajobb och utgifter och ser domaren på facebook dömandes på annat håll vid god hälsa.
  Framförallt ska man inte göra så gång på gång trots varningar och kortare avstängningar.

  SKK har till och med utsett en person som ska hjälpa henne med kalendern men det hände ändå. Då är det inget misstag utan ett tecken på att man tror sig stå över reglerna alternativt blivit dement. Oavsett vilket så är det nog dags att sluta döma.

 2. carinarolf@hotmail.com skriver:

  Hon ska absolut få fortsätta, se över bokningsrutinerna istället.

 3. Elisabeth Selin Uppfödare. skriver:

  Hej
  Ja SKK straffar mycket och hårt istället för att fråga och hjälpa tillrätta Jag har stt det ett flertal gånger på olika plan och tillfällen. Där egen personal som exv kennelkonsulenter skulle hjälpa har de istället stjälpt och inga frågor har ställts för att klargöra. Man häpnar mer än en gång över en sådan arrogans
  Synd för en bra domare.
  Med vänlig hälsning.

 4. Anneli skriver:

  Hej.
  I andra sporter kan man göra mycket värre fel.
  Ta tex doping. Avstängd på ett eller två år från sin sport. Sällan det bli på livstid.
  Och ska man jämföra Annikas missar så är de mycket, mycket små i jämförelsevis!
  SKK, gör om och gör rätt.
  Hjälp i ställe för att stjälpa.
  Anneli

 5. Laila Lauritzen skriver:

  Utrolig trist. Man har vel ikke så mange kvalifiserte dommere i Sverige heller vil jeg tro. Denne straffen virker utrolig hard og unødvendig. Oppfordrer SKK tenke seg om en gang til, som vi sier her: det er aldri for sent å snu!.

 6. Agneta Josefsson skriver:

  Hon är en mycket trevlig och kunnig domare, gör inte så här!

 7. Gunilla Johmår skriver:

  En duktig kvinna att döma o föda upp hund!
  Min första amerikan cockerspaniel
  Wisborne music maker Snobben!
  Kommer från Annika en prins som blev 16 år gammal!
  Gunilla Johmår Båstad Sverige

 8. Vinni Sørensen skriver:

  En stor skam, hun er en dygtig og kompetent dommer

 9. Åsa Bergin skriver:

  Hennes beteende är ju såklart helt oacceptabelt. Tycker personligen att det låter som ett alldeles för hårt straff. Är inte helt insatt i ärendet men det känns ju som att man borde kunna lösa det på annat sätt. Hennes kunskaper får inte gå förlorad tycker jag. Det finns många andra domare som gör direkt urusla jobb i ringarna, där man undrar om dom överhuvudtaget har utbildning.
  Lägg hårdare och större resurser på annat, som tex att ge konsulenter större möjligheter att rensa bland folk som missköter sina hundar.

 10. Liza Demert skriver:

  SKK tycker jag skall vara rädd om bra dommare! När en dommare tackat ja till en utställning skall denne strykas från listan med dommare, antagligen på en datalista. Hårt straff, som även SKK även står för detta fel! Tycker jag!l

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.