Lösa hundar säkerhetsrisk – sprider sig jättefort

gard

Skälby Gård är ett av Kalmars mest uppskattade utflyktsmål och lockar mängder med besökare. Många Kalmarbor gillar att promenera i området men på senare tid har Skälby haft problem med hundägare som släpper sina hundar lösa, skriver 24kalmar.se

Felaktigt tror hundägarna att det är okej att släppa sin hund i 4H-gårdens tomma hagar, trots att det står på lappar att det är förbjudet, något som Tina Burvall blir irriterad över.

De lösa hundarna har sprider skräck och sorg och sjukhusbesök, flera barn har trillat av vettskrämda hästar och fått åka till akuten för sina skador.

Då personal på gården talat med hundägarna vägrar de lyda, ”vi har koll”, ”min hund gör inget”, ”jag har pli på min hund” och så vidare är vad hundägarna svarar på tilltal, trots att det är förbud på att hålla hundar lösa på området.

Det värsta är att allt fler hundägare söker sig till området och nu har personalen på gården tröttnat och genom en artikel i ortstidningen ber man hundägare att gå till Brukshundsklubben med sina hundar.

Folk är för bekväma gården ligger nära och bra till där hundägare bor och de är för lata för att gå några steg till för att rasta sina hundar!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.