Mannen som bet sin hund i rätten idag

 

bethund

Här lyfter mannen upp sin hund i nackskinnet för att slänga ned den i marken

Idag var ärendet med mannen som bet och sparkade sin hund uppe i rätten, åklagaren yrkar på böter och villkorlig dom.

Jag tycker inte att åklagaren lyckats visa det hon påstår. Alla rekvisit för att döma en person för djurplågeri är inte uppfyllda. Det räcker ju inte bara med en film, utan filmen måste ju i så fall visa och ge stöd för det åklagaren påstår och det anser jag att den inte gör, säger Björn Lindmar, den tilltalades advokat, till P4 Blekinge, skriver 24blekinge.se

Den hundägare som bet, sparkade och misshandlade sin hund för att den inte gjorde som han ville, på en lekplats i juni, förbjöds redan i augusti att nu att ha hund.

Här blir hunden biten sparkad och misshandlad av sin ägare, du kan se filmen här

Hundägaren försökte få hunden att hoppa över ett staket. När hunden inte gjorde som ägaren ville började ägaren sparka och slå hunden. Ägaren bet även i nacken och på nosen så att den gnydde, den som inte är blödig kan se allt på filmen på länken ovan.

Hunden omhändertogs men bara dagarna efter att detta skedde fick mannen tillbaka sin hund. Detta fick en hel hundvärld att tvivla på Länsstyrelsens kompetens.

I augusti kom beslutet att mannen förbjuds att äga hund. Han måste även göra sig av med samtliga hundar som han har hand om. Länsstyrelsen bedömer att mannen utsatt hunden för både psykisk och fysisk misshandel.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Mannen som bet sin hund i rätten idag

  1. Pingback: Hundmisshandlaren dömdes till böter |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.