3 döda hundar och 14 katter i frysboxen

 frysbox

Vid en av Länsstyrelsen djurskyddskontroller hittades 14 döda katter och tre döda hundar i en frys hos en kvinna i 60–årsåldern i Herrljunga. Efter flera år av upprepad vanvård av sina djur åtalas hon nu för två fall av brott mot djurskyddslagen, skriver Boråstidningen.

Kvinnan menar att de flesta dött eller avlivats under de senaste 12 månaderna och en av hundarna skall ha bitits ihjäl av de andra hundarna.

Efter en kontroll i januari 2014 framkom det att kvinnan hade totalt 46 hundar, vilket överskred hennes tillstånd med 14 hundar. Hon ska upprepade gånger ha struntat i att minska antalet hundar enligt Länsstyrelsens beslut.

Boråstidningen skriver att kvinnan nu åtalas för brott mot djurskyddslagen, själv förnekar hon till brott. I slutet av juni 2015 omhändertog Länsstyrelsen samtliga 28 hundar i kvinnans bostad och förbjöd henne att bedriva avel på hund och katt.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundblogg 

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på 3 döda hundar och 14 katter i frysboxen

  1. missbintanBintan skriver:

    Men herregud…. Stackars djur att behövt att bo hos henne 🙁

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.