Valpar tränas från de är nyfödda

Fyra veckor gammal valp öppnar dörrar och tänder lysset!

pup1

Här byggs grunden för framtida samarbete, eftersom inlärningen börjar så fort valpen är nyfödd.

Puppy Prodigies Neo-natal & Early Learning program är en ideell organisation som utbildar valpar att bli ledarhundar, för personer med funktionshinder. Valparna startar med sin inlärning genast från födseln, och när de är 12 veckor gamla, vet de flesta valpar vilka uppgifter de har som servicehund.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valpar så unga som 13 dagar har utbildats för att göra beteenden som blir grunden till deras pågående utbildning. Inlärnings programmet är utformat för att ge valparna en långsiktig fördel vid en tidig ålder i ett försök att åstadkomma vuxna beteende tendenser.

pup3

En nyfödd valp i träning

pup4

Inlärningsprogrammet tror på att unga valpar ska ha möjlighet att utvecklas emotionellt, socialt och fysiskt från det ögonblick de föds. Detta sker genom exponering för en mängd olika aktiviteter och övningar som är nödvändiga för att möjliggöra ett optimal lärande.

pup5

Att arbeta med valpar i tidig ålder ingjuter en djupt rotad bindning till människor, ger dem en solid grund för alla framtida strävanden, bygger förtroende, främjar entusiasm för utbildning, ingjuter en vilja att stå till tjänst (i fallet med en brukshund i framtiden).

pup7 pup6

Den tidig inlärningen fokus ligger på att utveckla valparna till sin fulla potential, hjälper dem att utforska, lära, uppnå … göra dem en ”valpbarn”! De fokuserar på kritiska utvecklingsstadier, börjar vid födseln genom att valpen får strukturerade övningar och upplevelser såsom tidig stimulering, prägling, tillvänjning, socialisering och miljö anrikning.

Ovan öppnar två små valpar dörrar på egenhand

pup8

En liten valp kan redan hjälpa till med att dra ned dragkedjan på en jacka

pup9

Valpen Encore föddes den 16 september, 2016 och utbildas för att bli en servicehund . Om du vill följa hennes träningspass, vänligen gå med i Facebook-gruppen, Surf Dog Ricochet & Rina alltför … en Encore!

pup10

För mer information om detta omfattande program, tillsammans med fler videor av valparna, besök hemsidan http://www.puppyprodigies.org

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Valpar tränas från de är nyfödda

  1. Rebecka skriver:

    Åh, vad spännande. Så hemskt söta också. <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.