MyDOG satsar stort på aktiviteter för barnfamiljer

Se filmen ovan där Jeanette Bergenstav dansar med collien Hero.

MyDOG den 5-8 januari 2017 PÅ SVENSKA MÄSSAN i GÖTEBORG – Barnens MyDOG – kul för både stora och små

MyDOG satsar stort på aktiviteter för barnfamiljer. Ett av dragplåstren är författaren Jeanette Bergenstav som har skrivit de populära hunddeckarböckerna om Flingan och flocken. Hon och hennes deckarhundar bjuder på en rad roliga aktiviteter som freestyleshow och en klurig hundquiz.

– Vi bjuder som vanligt på hundteater – i år är det Askungen, ansiktsmålning, möjligheter att klappa hundar och mycket annat för barnen. Deckarhundarna var nya förra året och nu blir det ännu fler aktiviteter med dem, säger Tommy von Brömsen, affärsansvarig för MyDOG.

I Flingan & flockens hunddeckarmonter får besökarna träffa såväl Flingan, Theo, deckarhundarna Hero och Buffy samt förstås Jeanette Bergenstav som har skrivit de omåttligt populära hunddeckarna Vargskräck och Kod 513.

Det blir också en deckarhundsshow, vilket är en freestyleshow till musik från Inspector Gadget. Den framförs av deckarhundarna collien Hero, dvärgpudeln Buffy och deras mattar. De gör tricks som de är helt ensamma om i freestyle-Sverige idag. Jeanette Bergenstav och hennes dotter tävlar nämligen även på internationell nivå i grenen freestyle.

Barn och ungdomar upp till 17 kan gå på deckarhundsjakt (en klurig hundquiz), medverka till att skriva en hunddeckare och se när hundarna signerar deckarböckerna.

– Jag hoppas att MyDog ska bli den självklara jullovsaktiviteten för alla familjer som tycker om hundar, kommenterar Tommy von Brömsen.

Barnaktiviteter under MyDOG
– Klappa hunden-monter och ansiktsmålning.
– Hundteater: Askhunden.
– Hundsport: prova-på-agility.
– Uppvisning: Freestyle
– Rasklubbstorget
– Hunddeckarna

MyDOG går av stapeln den 5-8 januari 2017 på Svenska Mässan i Göteborg och är Nordens största hundevenemang. Här erbjuds största utbudet av hundraser, tillbehör och aktiviteter i Sverige med två internationella hundutställningar och mängder av andra hundevenemang. MyDOG är den bästa möjligheten för hundägare, eller hundintresserade, att möta hundar och likasinnade.

Dessutom finns det mängder av tillbehör att köpa, spännande uppvisningar att se, intressanta föredrag att lyssna till och inte minst rasklubbstorget med massor av raser och kunniga hundmänniskor.
MyDOG arrangeras av Svenska Mässan och Västra Kennelklubben.

mydog_980x400_2017_sv.png

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.