Två svårt sjuka hundar jobbar 40 timmars vecka

hd2-jpg71a6c3c6-ea21-4af6-a908-8f888c25f6e8original

Veterinär Monica Landström på Läckeby djursjukhus ryter ifrån, hon undersökte två hårt arbetande schäfrar som gick på kortison och starka smärtstillande tabletter och antibiotika – samtidigt.

Hundarna kom in till djursjukhuset med en hundförare utan att företaget Maribo som äger hundarna visste om besöket. Hundarna jobbade 40 timmars vecka trots att båda var i mycket dåligt skick.

Hundarna som jobbar på OKG i Oskarshamn var i mycket dåligt skick, båda hade problem med ryggen och den ena gick inte ens att undersöka ordentligt då den inte var tillgänglig. Den andra hunden hade halva kroppen rakad på grund av hudinfektioner.

Företaget Maribo anlitar sin egen veterinär, som är verksam söder om Göteborg. Det är denna veterinär som flera gånger godkänt att hundar fortsätter arbeta, men tungt medicinerade, skriver Svt.se

Hundföraren som larmade om situationen på OKG i Oskarshamn berättar att företagets egen veterinär ett flertal gånger skrivit ut mediciner till hundarna på Maribo utan att ha undersökt dem. Alla de mediciner som hundföraren fått från företagsveterinären var märkta ”Fido”, trots att ingen av hennes hundar heter så.

Hundar som är sjuka ska inte arbeta, men det kan vara svårt för en hundförare att säga emot sin arbetsgivare då de kan riskera sitt jobb. Veterinären som träder fram i denna artikel hoppas nu att flera hundförare vågar ta tag i problemet.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.