SM i Freestyle avgörs på MyDOG

mydog_980x400_2017_sv

Året börjar med dans, musik, konster och tricks – av och med hund!
Freestyle kallas sporten, som på kort tid blivit oerhört populär. För första gången avgörs SM på MyDOG.
– En verklig publikdragare som t ex kan jämföras med isdans. Med skillnaden att ena partnern är en hund, säger Tommy von Brömsen, affärsansvarig för MyDOG.

I Freestyle utför en hund och dess förare ett avancerat nummer, där båda rör sig i takt till musik. Varje program har en bestämd koreografi med ett tema, som kan bygga på en film, ett balettstycke eller göras helt efter egna idéer.

Ett 20-tal par tävlar varje dag under mässan, slutsegrarna i respektive klass (såväl hund som matte eller husse) kan titulera sig svenska mästare.
– För publiken är det väldig underhållande, säger Tommy von Brömsen.
– Det krävs stor teknisk skicklighet och mängder med träning. Jag tror också att många hundägare kan bli inspirerade: inlärningstekniken är ett utmärkt sätt att aktivera sig själv och sin fyrfota kamrat, menar Tommy.

MyDOG är Nordens ledande hundevenemang och inleder varje år mässprogrammet på Svenska Mässan.  Över 9 000 hundar väntas delta och arrangemanget brukar locka runt 30 000 besökare. Under MyDOG genomförs också två internationella utställningar i samarbete med Västra Kennelklubben.

Dessutom en blir det en rad andra shower och tävlingar, bl a i grooming (hundfrisering) och i Nose Work, där 100 hundar om dagen tävlar i att spåra upp olika undangömda doftpreparat.
– Målgruppen för mässan är inte bara hundägare. Vi har många aktiviteter för barnfamiljer och för personer som funderar på att skaffa hund eller bara är allmänt hundintresserade finns mycket matnyttigt, framhåller Tommy.
– Här kan du träffa likasinnade och allehanda hundspecialister, handla hundprodukter till förmånliga mässpriser och få en mängd tips på hur ditt hundliv blir roligare och mer givande, avslutar Tommy.

MyDOG DEN 5-8 JANUARI 2017 PÅ SVENSKA MÄSSAN i GÖTEBORG

Se filmen där Jeanette Bergenstav dansar med collien Hero >>>

Fullständigt program finns här >>>

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.