Vad drömmer din hund om?

sovandehund

Många av oss älskar att sitta och se på då våra hundar sover, se på hur de drömmer och nästan springer med tassarna i sömnen….men vad är det då som din hund drömmer om?

Dr Deirdre Barrett vid Harvard Medical School, som studerat hur människan drömmer menar att hunden har ett liknande drömmönster som människan och drömmer om vad den gillar bäst. Hunden drömmer alltså om dig och allt roligt som ni gjort tillsammans.

Studier på flera olika typer av djur visar att alla har samma typ av hjärnvågor under drömsömn som människor har. Då en hund drömmer så rör sig ofta tassarna och morrhåren.

I dina egna drömmar ser du bara ansikten från personer du någon gång träffat eller lärt känna, det är för att vårt medvetande inte kan hitta på ansikten.  Vissa ansikten i dina drömmar kommer du kanske inte ens ihåg att du har sett någon gång, men ditt medvetande har registrerat det. Så något av alla de tusentals ansikten du någon gång mött kommer du kanske se igen – i dina drömmar. Och du drömmer allt mellan en till två timmar varje natt.

När drömmer man?

Det är inte, som många tror, enbart under REM-sömnen som man drömmer utan även under NREM-sömnen. Drömmar under REM-sömnen tenderar dock att vara längre. Därtill drömmer man oftare under REM-sömnen (~80%) än under NREM-sömnen (15-50%).

Man kan också se på hjärnaktiviteten att man drömmer som mest under sömnens sista timmar då REM-sömnen blir längre och längre. Det är också dessa drömmar man vanligtvis kommer ihåg om man väcks mitt under dem.

glycoflex_20%25

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.