Ingen hund kom till skada vid inspelningen av filmen A dog’s purpose

adogspropose

En tredje part som har granskat videoklippen från inspelningen av Lasse Hallströms nya film ”A dog’s purpose” säger att inget djur kom till skada under inspelningen. Det uppger djurrättsorganisationen American humane.

Flera videoklipp från inspelningen har de senaste tiden publicerats, i ett av videoklippen ser man hur en skräckslagen Schäfer hund tvingas ned i en bassäng med höga vågor, hunden vill inte men tvingas simma mot sin egen vilja. PETA menade i sitt uttal att alla djurvänner skall bojkotta filmen då hundarna i filmen behandlas som rekvisita och inte som djur.

En utredning har visat att ingen hund kom till skada, inget djurplågeri har skett, det handlade om två olika hundar som båda älskar vatten som deltog i inspelningen av filmen. Videoklippet som visade ett så kallat djurplågeri var däremot manipulerat och får stor kritik, varför släpptes videofilmerna överhuvudtaget?

Det stora frågetecknet handlar inte om djuren, menar American humane, utan snarare om varför klippet överhuvudtaget släpptes. ”Beslutet av individen, eller individerna, att medvetet redigera klippet och sedan vänta mer än 15 månader på att släppa den manipulerade videon, bara dagar innan premiären, väcker frågor kring deras motiv och etik”, skriver AB.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.