Fästingmedlet Bravecto för hund kan leda till döden

bravecto

Nu har den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA beslutat om en specialgranskning av medlet.

DOG NEWS har skrivit flera artiklar om fästingmedlet Bravecto, vi har publicerat Läkemedelsverkets lista på inrapporterade biverkningar och många läsare har själv skrivit om deras egna upplevelser. I april 2014 var DOG NEWS en av de första som kunde berätta om det nya fästingpreparatet Bravecto då de lanserades i Sverige.

I Sverige finns 22 rapporterade dödsfall, 439 i USA, 77 i Brasilien och 49 i Frankrike. Alla kopplade till hundar som behandlats med behandlats med fästingmedlet Bravecto, hävdar Facebookgruppen Does Bravecto kill dogs? Tillsynsmyndigheten Läkemedelsverket har hittills inte kunnat koppla samman Bravecto med några allvarligare biverkningar. Och de veterinärer ATL talat med ger samma bild, skriver ATL.

EU:s läkemedelsmyndighet, EMA, ska specialgranska det populära fästingmedlet Bravecto, rapporterar lantbrukstidningen ATL. Flera amerikanska och europeiska biverkningsrapporter har larmat om att medlet skulle kunna orsaka förlamning, organsvikt och plötsliga dödsfall. Under 2016 kom 14 svenska rapporter om dödsfall, skriver Expressen.

Hunden Åke tvingades avlivas efter intag av Bravecto

Ifjol fick DOG NEWS detta svar från tillverkaren: Svar från Intervet angående biverkningar på Bravecto

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Fästingmedlet Bravecto för hund kan leda till döden

  1. Bert Nilsson skriver:

    Har haft 2 Golden Retrievers som avled av njursvikt.Båda hade vi använt Bravecto på så det ligger MYCKET nära till hands och misstänka skadliga biverkningar därifrån.Hörde sedan att nån fått fel typ till sin katt.Katten tvärdog.Hade fått hunddos.

  2. Pingback: Den verkliga faran för människan med fästingmedlet Bravecto |

  3. Pingback: Inget förbud mot fästingmedlet Bravecto – men bipacksedeln ska uppdateras |

  4. Pingback: Zecken Tabletten Für Hunde | qawalangintribe.com

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.