Fem finalister till Årets Djurklinik klara

aretsdjurklinik

Aros Veterinärcentrum i Västerås, Upplands Väsbys Djursjukhus, Smådjurskliniken Din Veterinär i Helsingborg, XL Vet i Örbyhus och Hälsinge Smådjursklinik i Hudiksvall.

De är årets fem finalister till utmärkelsen Årets djurklinik. Juryn utsåg de fem finalisterna bland 100 nominerade djurkliniker över hela Sverige. Idag öppnar röstningen och det är upp till Sveriges djurägare att rösta fram Årets djurklinik 2017.

– Engagemanget bland Sveriges djurägare går inte att ta miste på. Över 800 personer har nominerat och öser beröm över landets djurkliniker. Det känns som djuren får bättre vård än sina ägare! säger Hans Rosenberg, jurymedlem.

De fem finalisterna arbetar alla mycket tillfredsställande med kriterierna i det kvalitetssigill som branschorganisationen SLA-Svensk Djursjukvård har beslutat om. Särskilt tungt väger kriterierna bemötande, delaktighet, prisinformation och tillgänglighet.

– Juryn har haft ett tufft jobb. Det är små detaljer som skiljer klinikerna åt. Det som slutligen avgjorde var hur finalisterna beskrev att de gör det där lilla extra när det gäller t ex omhändertagande, respekt och medkänsla, säger Hans Rosenberg, jurymedlem.

Branschorganisationen SLA-Svensk Djursjukvård står bakom utmärkelsen. Juryn består av Torkel Ekman, leg veterinär och vice ordförande i Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap, Hans Rosenberg, presstalesperson på Svenska Kennelklubben och Eva Porat, vice ordförande i Sveriges Kattklubbars Riksförbund.

SÅ HÄR HAR DET GÅTT TILL

100 kliniker nominerades
Över 800 djurägare, medarbetare och andra nominerade kliniker till Årets djurklinik mellan 30 januari – 10 februari via nomineringssidan på svenskdjursjukvard.se

Juryn utsåg fem finalister
Juryn gick igenom nomineringarna. De kliniker som fått bäst nomineringar fick möjlighet att utveckla för juryn hur de arbetar med kvalitet utifrån kriterierna. De fem som bäst kunde redogöra för detta gick vidare till finalomgången.

Alla kan vara med och rösta fram till 14 mars på www.svenskdjursjukvard.se
Idag öppnar röstningen. Alla kan vara med och rösta på vilken av de fem finalisterna som ska utses till Årets djurklinik 2017.

Vinnaren presenteras 21 mars
Årets djurklinik 2017 presenteras den 21 mars. Vinnaren kommer även att firas vid VeTa-dagarnas bankett i Malmö den 1 april.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.