Hunden dog nästan hos veterinären, som nu får en varning

En veterinär i Skaraborg prickas av Veterinära ansvarsnämnden, efter att en Chihuahua tik nästa dog under behandlingen.

Hunden Siri fördes till veterinären med hög feber efter en för tidig valpning. Veterinären gav penicillin till Siri, men avrådde från operation, trots att veterinären visste att Siri hade haft problem tidigare efter en annan valpning. Siri behandlades som inneliggande patient hos veterinären i flera dagar med dropp och penicillin.

Siris ägare var orolig och till sist bad hon om att få flytta Siri till en annan veterinär som hon talat med och som ville operera. Veterinären i Skaraborg sa då att flytten sker på hundägarens ansvar.

Omedelbart då Siri kom in till den andra veterinären i Alingsås konstaterades att Siris livmodern hade spruckit. Hunden hade gått med svår smärta under fem dagar utan smärtlindring. Siri opererades och överlevde. Som tur var så stod Sirirs ägare på si, en okunnigare person hade säkert litat på den första veterinären och då hade Siri inte levt idag.

Veterinären i Skaraborg prickas nu av Veterinära ansvarsnämnden för att hon inte remitterade hunden till en annan klinik.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.