Varg slet ihjäl familjehunden

Familjehunden Milo hittades 150 meter från gården, blodig och ihjälbiten. Från fyndplatsen är det ungefär 60 meter till grannens hus.

På Baggård i Snappertuna i Finland är det stor sorg, 10-åriga lapphunden Milo finns inte mera. Familjen bor enskilt och har alltid låtit Milo springa lös på gården, och de påpekar i artikeln att de tar på sig ansvaret för hunden men vill lyfta fram att vargar inte drar sig från att komma enda fram till husen i området.

Ansökan har lämnats in om att få fälla vargar i området då de har setts nära bebyggelse, ansökan fick avslag efter att en alfahona fällts i närområde.

Nu finns det i området tre vargar som tydligen inte är rädda för människan, en dräktig hona.  Om en av dem får valpar kommer det att finnas fem eller sex vargar i höst. Det kommer vara mycket skrämmande att låta barnen gå ensamma till skolbussen då, anser Milos ägare.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.