Räddade hund ur varm bil – hotas på internet

Redan nu kan det bli otroligt varmt i bilen om man lämnar den i solen, i helgen räddades en hund ur en solhet bil. Räddaren hotas nu på internet och riskerar att polisanmälas för skadegörelse.

På skidanläggningen Sidsjöbacken i Sundsvall fick man i söndags ett telefonsamtal från polisen. De berättade att de tagit emot telefonsamtal från flera upprörda personer som sett en hund sitta instängd i en bil på parkeringen. Solen gassade och hunden såg ut att inte må så bra.

Per Lundström, ägare och huvudansvarig vid anläggningen, gick till bilen, en röd Toyota som stod parkerad i gassande sol, med en instängd hund. På polisen uppmanade man Per att göra vad som krävs för att få ut hunden oskadd. Per krossade en ruta på bilen tillsammans med de andra som var på platsen. Hunden blev så glad att den hoppade rätt ur bilen och upp i famnen på sina räddande änglar, sedan åt hunden en massa snö för att släcka den värsta törsten.

Per såg ingen annan utväg eftersom det inte finns någon högtalarfunktion i backen. Efteråt lades det ut efterlysningar på internet och i skidbacken för att göra hundägaren uppmärksam på vad som skett.

Hundägaren blev inte så glad över den krossade rutan, hen hotade med en polisanmälan och var arg för att hens barn nu inte kunde åka hem med bilen utan måste ta bussen.

Även andra än hundägaren har skrivit arga kommentarer på internet till Per.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Räddade hund ur varm bil – hotas på internet

  1. Katrin skriver:

    Den människa ska inte ha djur 😡😡😡😡

  2. lena skriver:

    Fy f-n för hundägaren! Du ska inte understå dig att anmäla någon det är du som ska anmälas och få djurförbud nu!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.