Delta i första Hundlöpet Xtreme

Nu är det dags att anmäla till det första Hundlöpet Xtreme

Att Hundlöpet Xtreme är ”lite tuffare” är en underdrift. Här kommer ett lopp där det krävs mer än vanlig vardagsträning för både hund och hundlöpare. Uthållighet som en Husky och en viss envishet som en Terrier är två bra egenskaper om man ska delta i Hundlöpet Xtreme.

Loppet går i det 15 kilometer långa terrängspåret i Ursvik. Det är en uppföljning på Hundlöpet som vi kört i sju år på Djurgården och Lidingö. Det här är fas två kan man säga. Många tränar med sina hundar, här riktar vi oss särskilt till en klick som vill ha en extra utmaning, säger Thomas Melén, arrangör och löparcoach, till mitti.se.  Att sporta med hund blir alltmer poppis, intygar han, och inte minst för motivationen kan en fyrfota vän göra underverk.

15 km som är en bana som inger respekt.
Hit anmäler du dig som är en van terränglöpare med god kondition och har en hund som du vet kan vara ute en längre sträcka. 7,5 km är en betydligt ”snällare” runda.
men kräver trots detta sin kvinna/man för att ta sig i mål.

Thomas Melén är initiativtagare och grundare till Hundlöpet. Loppet avser framför allt att främja allmänhälsan hos både människa och hund på ett inspirerande och motiverande sätt. Många av våra vanor och ovanor för vi ofta över till våra fyrbenta vänner. Att vi idag rör oss för lite och äter en sämre kost än tidigare är ingen nyhet men det drabbar tyvärr även våra husdjur. Idag lider alldeles för många hundar av övervikt och det är en av anledningarna till att motion är en nödvändighet för att få en sundare relation mellan hund och ägare.

Hundlöpet Xtreme

Datum: 14 maj 2017
Starttid: 09:30
Plats: Ursviks motionsgård
Pris: 350:-
Sista anmälningsdatum: Onsdag 10 maj

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.