Nationell promenad till förmån för hemlösa hundar den 7 maj!

Söndagen den 7 maj kl 13.00 arrangerar den ideella föreningen Hundar Utan Hem återigen eventet Hundpromenaden. Hundpromenaden genomförs av volontärer – samma dag och samma tid men på så många olika platser som möjligt runt om i Sverige! Det är femte året i rad som Hundpromenaden arrangeras och syftet är i första hand att samla in pengar till veterinärvård för hemlösa hundar och men även att uppmärksamma att det finns ett stort antal hundar som behöver en andra chans och söker ett nytt kärleksfullt hem.

Hundar Utan Hem startades 2005 och räddar och omplacerar avlivningshotade hundar från Irland och Sverige. Förra året fick nästan 1 000 hundar nytt hem genom föreningen. Många hundar är i stort behov av veterinärvård när de räddas och alla som deltar i Hundpromenaden är med och bidrar till att de kan få det! . För att delta i Hundpromenaden skänker du minst 75 kronor till Hundar Utan Hem och får gå med i en trevlig promenad tillsammans med andra hundälskare. Du kan gå med eller utan hund. Förra året arrangerades Hundpromenaden på 32 platser runt om i Sverige och närmare 35 000 kronor samlades in till veterinärkostnader.

Blandrashunden Rosa är en av alla de hundar som Hundar Utan Hem har kunnat hjälpa med veterinärvård tack vare insamlade pengar. Rosa hittades i ett dog pound på Irland, väldigt sjuk och det rådde inga tvivel om att hon inte skulle överleva om hon inte omgående fick veterinärvård. Hon behövde mycket vård och blev kvar hos veterinären i ett par veckor. Till slut var hon så stark att hon kunde komma till ett jourhem och påbörja sin resa mot sitt nya liv och söker nu sitt nya hem. Trots sina tidigare tråkiga erfarenheter är hon en underbar och otroligt tillgiven hund. Rosa är bara en av alla hundar som behöver hjälp med veterinärvård. Om vi är många som deltar i Hundpromenaden så hjälper vi alla tillsammans fler hundar till ett nytt liv, hundar som annars inte hade fått en andra chans.

År 2016 hade Hundar Utan Hem veterinärkostnader på ca 430 000 kronor och pengarna har gått både till vård av svenska hundar och irländska hundar.. För att kunna hjälpa sjuka och skadade hundar är Hundar Utan Hem beroende av gåvor och donationer så vi hoppas att många deltar i 2017 års promenad!

Mer information om Hundpromenaden finns här:

http://hundarutanhem.se/hjalp-oss/hundpromenaden/

https://www.facebook.com/events/100166763853884/

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.