Flera hundattacker där renar plågats till döds

Flera renar har plågats till döds i helgen av lösspringande hundar. I Kurravaara attackerades denna ren av två lösspringande hundar, så illa att den efter en lång kamp om liv och död till sist förblödde till döds.

När vi kom fram var renen död, helt sönderriven. Hundar dödar inte utan de river och plågar tills de får omkull den. Det hade pågått en lång kamp mellan renen och hundarna. Den hade ingen päls kvar, säger Sofia Svonni, till svt

En liknande händelse inträffade i Luleå i dagarna, renen levde men den var fruktansvärt svårt skadad då renägaren kom till platsen. Det var en fruktansvärd syn som mötte mig. Renen låg på isen och var vid liv men mycket svårt sargad.  Det var biten på flera ställen och så grovt biten i halsen att matstrupen syntes, berättar Henrik Andersson, till svt.

Henrik Andersson avlivade renen omgående. Renägarna säger att flera renar som blivit attackerade av hundar aldrig hittas, men dessa fall ovan skedde i centrala delar där ortsbefolkningen kontaktade renägarna.

Händelserna är polisanmälda men polisen kan inget göra, renägaren Henrik spårade själv upp hundägaren genom spår i snön.

Henrik Andersson uppmanar ALLA HUNDÄGARE – HÅLL ERA HUNDAR KOPPLADE!!!!!

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.