Hund avlivas mot ägarens vilja

Hunden som i mars attackerade en polis avlivas mot ägarens vilja. Den angripna polisen var tvungen att skjuta mot hunden för att den skulle backa. Trots ägarens protester ska hunden avlivas.

I samband med en insats i mars attackerades en polis av hunden. Hunden var så aggressiv att en av poliserna tvingades dra sitt tjänstevapen och avlossa ett skott för att hunden skulle sluta attackera dem.

Hunden omhändertogs och det konstaterades att ägaren redan tidigare hade ett föreläggande om att hunden alltid måste bära munkorg och koppel, vilket hunden inte hade vid attacken mot poliserna. Senare bedömdes hunden vara farlig och det finns en  ”överhängande risk för angrepp mot människor och djur”.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.