Hundförsäkringarna blir allt dyrare

Försäkringspremierna för smådjur har stigit mellan 6 till 10 procent bara under det senaste året. Höjningarna motiveras som nödvändiga från försäkringsbolagens sida. Men trots försäkring kan en sjuk hund ändå bli en dyr historia. En del bolag sänker också vårdersättningen efter att hunden fyllt 7 år, medan andra ersätter samma belopp livet ut. Självrisken och maxbeloppet varierar också.

Försäkringsbolagen förklarar detta med en allt mer avancerad djurvård som kostar allt mer pengar.

Det lönar sig att kolla upp försäkringspremierna för enskilda raser när man funderar på att skaffa hund. Vissa raser är billigare hos ett försäkringsbolag, och dyrare hos någon annan – och tvärtom för någon annan ras.

Det gäller alltså att läsa villkoren noggrant. En försäkring för en fransk bulldog till exempel kostar allt från 6.795 till 13.094 kronor per år, och en chihuahua mellan 3.129 och 5.685 kronor att försäkra, skriver SVT.

DOG NEWS tips till djurägare – vänd er till mindre privata veterinärer som ofta kostar ca 30-50% mindre per besök då kan vi tillsammans hålla kostnaderna nere!

Försäkringsbolagens smäll mot djurägarna

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.