Bromma Blocks erbjuder hundägare att ta med hunden in i gallerian under varma sommardagar

Bromma Blocks erbjuder hundägare att parkera sin bil i svalt garage eller ta med hunden in i gallerian under varma sommardagar för att undvika att hunden far illa av värmen.

– Många hundägare väljer att inte åka och handla under sommarmånaderna då man inte vet hur man ska kunna hantera värmen i bilen, vilken kan bli en dödsfälla för hunden. Hos oss kan man antingen lämna hunden i bilen i vårt svala garage eller ta med hunden in i gallerian, säger Sanna Sultan, centrumchef på Bromma Blocks.

Att lämna kvar hunden i bilen en sommardag kan innebära direkt livsfara då det snabbt blir bastutemperaturer i en bil som står utomhus. Hundar kan inte reglera värme och svettas inte på samma sätt som vi människor. Dessutom andas hundar kraftigare när det blir varmt vilket leder till att syret i bilen minskar. Vill det sig illa dör hunden av värmechock.

I en undersökning utförd av Svenska Kennelklubben visar det sig att en bil blir olidligt varm för en hund invändigt om vädret bjuder på temperaturer runt 24 grader med moln och lätta skurar. Vid full sol och +26 grader kl. 11.30 på dagen visar undersökningen att snittemperturen i en bil är +50 grader.

Hunden välkommen till Bromma Blocks

På Bromma Blocks är hunden alltid välkommen. Vill man lämna sin hund i bilen medan man shoppar går det utmärkt att parkera i garaget under gallerian där det är bra ventilerat och alltid en temperatur runt 17 grader. Och vill man ta med hunden in i gallerian är det inga problem – Bromma Blocks är en få handelsplatser i Stockholm där hunden är välkommen in.

Temperatur i bilen – genomsnitt

Klockslag     Temp ute     Väderlek     Temp i bil
08.30            +22              sol              +23
09.30            +22              sol              +38
10.30            +25              sol              +47
11.30            +26              sol              +50
12.30            +27              sol              +52
13.30            +27              sol              +52
14.30            +28              sol              +50

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.