En hund, fem hundvalpar och en katt hölls i en transportbur

En socialdemokratisk kommunpolitiker i norra Sverige höll hundar och en katt i en transportbur i trädgården – trots att han varnats av länsstyrelsen redan tidigare. Länsstyrelsen har meddelat mannen att han förbjuds ha hundar och katter i bur, skriver Expressen.

Mannen sa till Länsstyrelsen att han enbart förvarat hundarna och katten i buren ute på gräsmattan då han åkte bort, i en kortare stund. Om mannen bryter mot Länsstyrelsens beslut så riskerar han vite.

Tidigare har mannen hållit hundar instängda i en hästtransport och då fått ett brev av Länsstyrelsen där man talade om att hundar inte får förvaras i bur.

Enligt Länsstyrelsen är det tydligen vanligare än man tror att vanliga människor inte vet om att det är förbjudet att förvara hundar i bur. Förvaring av hund i bur är endast tillåtet enligt jordbruksverkets föreskrifter till exempel vid transport, utställningar eller jakt.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på En hund, fem hundvalpar och en katt hölls i en transportbur

  1. BRITT-LOUISE skriver:

    Viket svin !!!!!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.