Tolv hundar räddade ur misär

 

Länsstyrelsen räddade 12 hundar som levde i total misär- tre av de tolv stora hundarna var inlåsta i små burar, nedsmetade med avföring och utan tillgång till vatten. En annan hund var fastbunden i en husvagn, resten av dem hölls i en nedbajsad hundgård och samtliga var mycket smala. Länsstyrelsen omhändertog hundarna med omedelbar verkan, skriver DN.

Det var för ett par veckor sedan som länsstyrelsen i Västra Götaland ryckte ut till en fastighet utanför Vänersborg efter att allmänheten slagit larm.

På gården, som verkade övergiven och belamrad med skräp, hittade man 10 hundar av rasen Leonberger, en New foundland och en blandras – alla medtagna och mycket smala. Djurskyddsinspektörerna tvingades klättra över spikplankor och skrot för att ens ta sig fram. Hundarna fördes till Snorre Selmer, som driver Sand Hundpensionat i Ed, Dalsland.

Hundpensionatet finns fortfarande hundar till salu från de hundar som blev omhändertagna av polisen i somras. Polisen kommer inom kort att lägga ut flera annonser om hundar till salu i Västra Götaland.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tolv hundar räddade ur misär

  1. Mikael skriver:

    Ut med namn och bild på domjävla asen som ägde hundarna

  2. Lotta skriver:

    Lagarna i Sverige är alldeles för tama. Alla som behandlar sina djur illa borde få mycket kraftiga straff. Finns ingen ursäkt för att man behandlar djur illa. Har man problem finns alltid hjälp att be om. Nä! jag mår så illa av dessa samvetslösa människor som kan stå och se på när deras hundar skriker efter mat och skötsel. Jag skiter i om dom har problem, djuren ska inte bli lidande. Sök vård istället, be att någon tar hand om djuren eller ring till Länsstyrelsen och be dom om hjälp men låt inte de oskyldiga bli lidande. Mitt hjärta blöder för dessa djur……….

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.