Hundattacken förändrade hans liv

Det var den 27 juli som Sven-Åke arbetade med att dela ut Markbladet när han blev svårt attackerad av en lös hund. Han fick bland annat kraftiga bett i ansikte och i nacken eller axeln, det handlar om rejäla bett.  Sven-Åke fördes med ambulans till sjukhus.

Några veckor senare kom ett brev om att utredningen gällande brott mot tillsyn av hundar och katter har lagts ner av polisen. Det konstaterades att det handlade om en olyckshändelse där hunden smitit ut då ett barn öppnat dörren.

Ärendet går nu under rubriceringen vållande till kroppsskada där en åklagare ska fatta beslut om det ska utredas vidare.

Sedan attacken har Sven-Åke Niklasson inte hört något från vare sig polisen, försäkringsbolaget eller hundägaren. – Det känns tomt, det verkar som att det är bortglömt. Jag vet inte hur jag ska gå tillväga, säger han, till sverigesradio.

Men för Sven-Åke är det inte bortglömt, han har ärr på kroppen och stora ärr i själen, han lider både psykiskt och fysiskt av hundattacken. Hör Sven-Åke Niklassons egen berättelse om hundattacken i ljudklippet högst upp i artikeln här.

Polisen omhändertog hunden som avlivades två veckor senare.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.