Person med djurförbud sätter skräck i litet samhälle

På bara några månader har två hundar bitits ihjäl av andra hundar i en liten ort i Sjuhärad. Nu rasar invånare på orten över att situationen inte förändras.

Hunden Ida bets ihjäl under en promenad, hunden som bet ihjäl Ida rastades tillsammans med två andra hundar av en person som sedan 2011 har djurförbud.

Flera hundägare i den mindre orten intygar att de sedan en tid varit rädda att rasta sina hundar i samhället på grund av lösspringande och aggressiva hundar. En del åker till och med iväg till en annan ort för att kunna rasta sina hundar.

Hundägare vågar inte gå ut med sina hundar när de andra hundarna är lösa. De attackerar andra hundar vid möte.

Den person som regelbundet ska ha setts rasta hundarna, som uppges ha sprungit lösa och betett sig aggressivt vid hundmöte, får dock inte rasta eller ens sköta om hundar. Redan 2011 utfärdade länsstyrelsen ett djurförbud mot den personen, men hundarna ägs av en annan person i hushållet som inte visste om djurförbudet, skriver sverigesradio.

Hundarna ägs av en annan person i hushållet och denne har uppgett till Länsstyrelsen att denne inte varit medveten om att den andra personen har djurförbud.

Ärendet drar ut på tiden då Länsstyrelsen arbetar utifrån att de vill ge alla en chans till bättring. Just nu pågår en utredning om hundarna skall omhändertas men djurägaren menar att allt är en häxjakt på dem och vill inte att ärendet skall komma ut i media.

Varje liten promenad med hunden på den lilla orten blir en skräckupplevelse för de andra hundägarna som är livrädda över att de är deras hunds tur nästa gång att bli attackerad och ihjälbiten.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Person med djurförbud sätter skräck i litet samhälle

  1. Pingback: Polisen om de lösspringande aggressiva hundarna: Komplicerat ärende |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.