Hund nekades åka med på Västtrafik pga pitbull med ”osäker” ägare ombord ???

Susanne kontaktade DOG NEWS efter att ha blivit avvisad från Västtrafik på grund av att det redan fanns en hund ombord, det som förvånar oss mest är kommentaren från vad vi misstänker kommer från en som jobbar på bussbolaget?! 

Susanne skriver till oss och på Västtrafiks sida: blev avvisad idag (27/9-17) med min lilla hund Hjalmar Brantingsplatsen till Stenungsund (SNU) för vidarefärd till Rönnängs brygga, Tjörn. Hade betalat 119:- i appen To Go. Men den kvinnliga föraren vägrade släppa på oss, hon skrek: Det finns redan en hund! Bussen var nästan tom (syntes ingen hund) och jag bönade och bad, sade att hunden kunde sitta i min väska eller knä. Hon var iskall och jag fick vänta en HEL timme på nästa tur till Rönnäng. Jag frågade henne dessutom vad jag gör med den betalda dyra biljetten i appen viftade hon bara med handen -Ta det med Västtrafik!

Susanne berättar för DOG NEWS att hon skrev ett inlägg på Västtrafiks facebooksida och fick först ett ursäktande svar från Västtrafik men sen kom direkt en kommentar från en man som inte presenterade sig men när hon kollat upp honom visade det sig att han kom från Bergkvara buss. Man får förmoda att det är bussbolaget i fråga. Så här skrev han:

Hej Västtrafik och Susanne! Det står klart och tydligt att det gäller max två hundar/en ägare och det är chauffören som avgör ifall detta skall frångås enligt de rekommendationer som chaufförerna erhåller. I detta fall fanns redan en hund på bussen, dessutom var det en pitbulterrrier med ”osäker” ägare. Alla hundar skall placeras längst bak, annars hade det blivit ett klagomål från en allergiker! Så vad skall chauffören välja: 1 Kasta ut föregående hundägare, 2 Riskera hundslagsmål, 3 allergichock, 4 Göra det val som gjordes. Situationen är inte annorlunda än ifall vi har två barnvagnar på plats och det kommer en rullstol vid nästa hållplats. Tyvärr måste det bli negativa beslut ibland vilket beklagas.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hund nekades åka med på Västtrafik pga pitbull med ”osäker” ägare ombord ???

  1. Irene skriver:

    Detta är inget unikt. Det är helt upp till chaufförens välvilja, en del väljer att stenhårt följa gällande regler. Jag har klagat hos Västtrafik men bara fått till intet förpliktigande svar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.