Hundsmugglare vill ha mildare fängelsestraff

Fem småbarn och en långdragen polisutredning kan vara tillräckligt för att avvika från brottets lagstadgade straffnivå. Det ska Högsta domstolen pröva i målet med ett gift par som sålde insmugglade hundvalpar på Blocket.

Ett gift par som ertappats med att sälja importerade hundar från Serbien via annonssidan Blocket dömdes i Malmö tingsrätt till sex månaders fängelse för grov smuggling. Hundarna, som var av raserna dvärgpinscher, pekingeser och belgisk vallhund, var inte vaccinerade mot rabies. De hade inte heller suttit i karantän i samband med införseln till Sverige, trots att rabiessituationen i Serbien har beskrivits som ”okontrollerad”.

Paret dömdes till sex månaders fängelse.

Paret har överklagat hovrättens dom till Högsta Domstolen. Den 30-åriga kvinnan har förklarat att hon har fem barn under tolv års ålder, det yngsta barnet är bara tre månader gammal. Hon har gjort gällande att det finns särskilda skäl att döma henne under straffminimum eftersom hon skulle drabbas oskäligt hårt av ett fängelsestraff.

Mannen har också yrkat på strafflindring med hänvisning till att utredningstiden varit 3 – 3,5  år lång.

Högsta domstolen har nu beslutat att ta upp målet till prövning, skriver Dagensjuridik.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.