Hade inte råd med veterinär – får djurförbud

En hundägare i Munkedals kommun får inte längre ha hand om djur. Det har länsstyrelsen tagit beslut om. Bakgrunden till djurförbudet är att hunden inte fått den vård som krävdes och fick avlivas efter ett akut omhändertagande.

Hundägaren hade inte pengar att gå till veterinären vilket resulterade i att hunden fick avlivas akut. Veterinären anmälde hundägaren som nu har fått djurförbud.

Det finns fonder och organisationer som man kan söka bidrag ifrån om man inte har råd med att vårda sin hund, men det vet säkert inte alla.

Labbehjärtat

Labbehjärtats syfte är att med ekonomiska medel bistå hundägaren när hunden är i behov av veterinärvård. När försäkringen inte täcker eller vid höga omkostnader och den privata ekonomin inte räcker till.
Utöver uppfyllda kriterier och beroende av tillgångar beviljas ansökningar vilka endast betalas ut till vårdande instans/veterinär/klinik.

Labbehjärtat är en ideell förening som drivs av medlemsavgifter, sponsorer, försäljning samt största delen privata gåvor och donationer. Utan dem vore det en omöjlig uppgift hjälpa hundägare i krissituation. Behovet är skriande stort trots att de flesta gjort allt för att skydda sig mot oväntade situationer.

Styrelsemedlemmar och övriga jobbar helt ideellt utan några ekonomiska ersättningar. Med undantag av omkostnader går samtliga inkomna medel direkt till behövande.

Labbehjärtat verkar för samtliga hundraser inom Sveriges gränser.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hade inte råd med veterinär – får djurförbud

  1. Pingback: Veterinärkooperativ en framtidsmodell av djursjukhus i Sverige?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.