Clarion Hotel Arlanda Airport utökar konceptet Happy Dog

Ingen ska behöva vara rädd på nyår, tillsammans med sina hussar och mattar är hundar och katter välkomna att äta god mat på sitt rum och delta i aktiviteter under nyårshelgen.

För femte året i rad bjuder Clarion Hotel Arlanda Airport in till Happy Dog – ett fyrverkerifritt nyår för hundar och katter med familjer. Arlanda Airport har fyrverkeriförbud med en mils radie, och är därför den perfekta platsen för alla fyrbenta vänner som mår dåligt under stora helger. I år utökar man eventet med ytterligare en dag av aktiviteter och god mat.

Sedan 2013 har Clarion Hotel Arlanda Airport tagit emot hundar och katter med familjer på nyårsafton. Hundrummen släpptes på Alla Hjärtans dag i år och blev uppbokade på endast nio minuter. Tack vare det stora intresset utökar man konceptet Happy Dog i år, genom ytterligare en dag och flertal hundaktiviteter.

– Vi vill förbättra levnadsstandarden för alla, oavsett hur många ben man har. Hos oss ska ingen behöva vara rädd för oljud på nyår. Tack vare det stora intresset tidigare år utökar vi nu Happy Dog tillsammans med Svenska Brukshundklubben, säger Pernilla Johansson VD på Clarion Hotel Arlanda Airport.

Arlanda Express bjuder på tågresan ut till Arlanda under nyårshelgen så att alla gäster enkelt kan ta sig till eller från hotellet. Det utökade programmet innebär också en rad av aktiviteter som exempelvis Rallylydnad, Nose Work, Freestyle och Tricks, fråga instruktören-hörna samt en hundexpert på scenen. Det bjuds in till ”rasta hunden-rundor” utomhus och alla hundar får dessutom en härlig Doggy-bag fylld med presenter från samarbetspartners som AgriaRoyal CaninSvenska Brukshundklubben och Härliga Hund.

– Vi hoppas att vi kan bidra till att både två- och fyrbenta gäster får goda råd och roliga hundaktiviteter att delta i under sitt nyårsfirande. Att hundar får den mentala stimulans som träningen ger kan också hjälpa dem att slappna av och klara svåra situationer bättre, säger Janna Nordin på Svenska Brukshundklubben.

I år firar minst 323 stycken hundar och 5 katter ett fyrverkerifritt nyår med Happy Dog. 250 hundrum är tillgängliga där totalt tre stycken fyrbenta vänner får vistas på samma gång. Tillsammans med sina hussar och mattar är man förutom aktiviteterna välkommen att äta god mat på sitt rum eller nere i restaurangen.

– Vi har närmare 100 stycken room service-beställningar där gästerna äter sin nyårsmiddag tillsammans med sin hund eller katt på rummet. Resterande gäster äter utan djuren i restaurangerna, man är fri att välja själv, säger Pernilla Johansson.

Även om konceptet inte är nytt så finns det i dagsläget inget annat hotell som erbjuder både hundrum och två dagar av aktiviteter på nyår. Förra året vistades hela 370 stycken hundar på Clarion Hotel Arlanda på samma gång.

– Det är unikt och otroligt roligt att ta emot så många hundar och katter på samma gång. Även om vi inte slår rekord i antal djur i år så tror vi att det kommer att bli ett fantastiskt nyår i och med att vi utökar Happy Dog med ytterligare en dag av aktiviteter. Vi ser fram emot att fira ett lugnt och härligt nyår tillsammans med alla hundar, katter och djurägare, avslutar Pernilla Johansson.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.